Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Видео

Снимаме документални филми от шестнадесет години. В последните десет обърнахме голямо внимание на звука. Немите филми са страхотни, но когато чуете хора да говорят, вятърът да духа, шумоленето на дрехите или крясъците на чайките, нещата стават много по-интересни.

Много хора ни питат: "Как записвате звука? Толкова ясно и подробно!" "Ние използваме различни източници на запис“, отговаряме. Носим безжичен микрофон с щипка, микрофон за интервю тип пушка и мобилен рекордер. Нека ви разкажа по-подробно.

Преди две години взех в ръка малък (по-малък от смартфон!) рекордер Olympus LS-P4. Честно казано, бяхме малко скептични в началото. Размерът всъщност не вдъхва увереност, но след първите опити с продукта, винаги е в джоба, когато съм навън. Малкият му размер означава, че можете да оставите рекордера навсякъде (от нашия опит за заснемане на сватби):

- в сватбената арка за записване обетите на младоженците
- на масичката за грим на булката, докато й правят грима (обикновено се дискутират интересни неща със стилиста и гримьора)
- в джоба на сакото на младоженеца

Особено сме доволни от съвместната работа на камерата OM-D E-M1 Mark II с рекордера като микрофон. Можете да запишете звук и да го архивирате за бекъп или да го свържете директно с камерата. При лошо време помага вятърният щит. Като говорим за времето, като сватбени видеографи се сблъскваме с всякакви различни условия - едно от обстоятелствата, които не можете да планирате, нали?. Същото важи и за постоянно променящата се светлина. Няма проблем за E-M1 Mark II с така наречения log shooting. Без повече загуба на детайл в сенките или на много светло. Вече няма риск да изпуснем най-спонтанните и непланирани сцени по време на церемонията. Разчитаме на OM-D системата и заради компактния размер и лекото тегло. Снимането отнема дълги часове през деня и даже късно през нощта. Ние руснаците обичаме да празнуваме. След края на тържеството сме щастливи, че сме си спестили носенето на тежка и обемна техника!

Често снимаме къси филми със сценарий, базирани на истинската любовна история на младоженците. Почти винаги има диалог в тези филми. Тъй като е почти невъзможно да запишете линиите чисто на живо, ние репликираме всички линии по-късно. Бихме се радвали да направим това в студиото, но като цяло бюджетите и времето са ограничени, така че влизаме в стая с добра акустика, поставяме LS-P4 на статив и записваме нашите главни герои! Никой не би предположил, че това не се е случило в студио.

Наскоро снимахме сватба в Грузия, където неочаквано (за нас) голям местен хор излезе да пее на церемонията. Не можехме да стоим на едно място и просто да запишем хора. Трябваше да го заснемем от различни ъгли, но също така певците трябваше да се чуват ясно във филма. Така че големият микрофон - пушка в този случай нямаше как да сработи. Извадих LS-P4 от джоба си, сложих го на тревата точно пред хора и voilà.

Като цяло, когато снимате сватби, където се изисква бързина, мобилност, естетика (трябва да се отбележи, че звукозаписът също трябва да е много стилен) и висококачествен звук, перфектното съчетание на камера OM-D с рекордер LS-P4 е идеалният избор! Много ми харесва да мога да се движа свободно, да се концентрирам върху много специалните моменти, речите на церемонията, безкрайната емоционална атмосфера, щастливите гласове на приятели и роднини, и да имам увереността, че мога да разчитам на оборудването си.

Автор, фотограф и видеограф: Roman Khlustov

Галерия

Всички изображения са заснети със следното оборудване