Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Видео

Вече бях снимал рекламни видеоклипове за Olympus и бях много доволен, когато отново се свързаха с мен за материали за най-новата гама фото чанти: слинга Cosyspeed “Streetomatic”, чантата Manfrotto „Explorer bag“ и многофункционалната раница за всеки ден “Everyday Camera Backpack".

Искахме да предадем истински практически опит с използването на продуктите, заедно с всички аксесоари, които са нужни ежедневно. Сценарият беше прост: използвайки различен фотограф за всяка история, да покажем дизайна и характера на продуктите по време на типичен ден. Избрахме главните герои в зависимост от целевата група, след това избрахме и трите локации. За чантата "Streetomatic" намерихме чудесно историческо място в Порто на брега на Дуеро. Новият квартал на града с неговата модерна архитектура пък беше избран за чантата „Explorer“ Messenger. А за сцена за новата раница за всекидневна употреба на Olympus избрахме Виго - град в Испания, в който според Жул Верн ще намерите най-добре пазената тайна на капитан Немо.

OM-D E-M1X току-що бе излязал и заради новия си режим OM-Log 400 (сега добавен с последната актуализация на фърмуера и към OM-D E-M1 Mark II) нашият избор за оборудване беше доста очевиден. Свикването с нов модел фотоапарат обикновено отнема малко време, но в случая със серията Olympus OM-D смяната на един модел с друг е лесна, тъй като структурата на менюто е много близка. Всичко, което трябва да направиш, е да се запознаеш много добре с новите функции и да добиеш увереност, използвайки техните възможности.
Колкото до обективите - избрахме да ползваме М.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO и M.Zuiko Digital 45mm F1.2 PRO. Два любими обектива, които според мен трябва винаги да имаш в чантата си и с които ще покриеш всякакви фото и видеографски задачи. Качеството им е фантастично дори и при широко отворена бленда. Лесно се ползват заради ринга за превключване на фокуса към ръчен (много важно при записа на видео) и заради peaking функцията. За повече прецизност разчитахме и на M.Zuiko Digital 7-14mm F2.8 PRO и M.Zuiko Digital 75mm F1.8.

Изборът на режим OM-Log 400 означава работа с минимално ISO 400. Използването на ND филтри даде възможност да се снима със светлосила F1.2! Режимът OM-Log 400 ви позволява да работите в ситуации с висок контраст, без да губите детайл в много тъмните или много светлите области.

Наличието на LUT прави градирането и коригирането по време на пост-обработката много лесно.

Заснемането на видео с OM-D E-M1X се оказа истинска стъпка нагоре от гледна точка на качеството. Подобренията в системата за стабилизация на изображението също са съществени; няма нужда от допълнителни аксесоари. Иска се само камера и стабилна ръка. За мен това е една от най-силните характеристики на OM-D серията (особено когато става дума за видео) - изключителна надеждност и скорост в по-малък размер, които ви позволяват да снимате ненатрапващо се навсякъде, почти като турист.Общата гъвкавост на E-M1X е друга значителна стъпка напред. Системата за фокусиране и нейната способност да следи даден обект бързо и ефективно или чрез традиционния C-AF или чрез системата за проследяване. Апаратът се справя изумително добре в огромно разнообразие от ситуации и бе идеален за нашите снимки.
Разбира се, що се отнася до видеото, звукът също е много важен и въпреки че в този случай музиката е водеща, ние все пак чуваме и можем да разпознаем някои от звуковите елементи, записани с LS-P4 - външен рекордер за качествен звукозапис.
Крайният продукт от работата ни - 3 промоционални видеоклипа и селекция от рекламни снимки, напълно подсили решението ми да продължа да използвам Olympus като мое основно оборудване. Превъзходно качество, възможности и гъвкавост!
Вижте нашето ‘making of’ видео, както и готовите рекламни клипове за за трите чанти.

Автор и видеооператор : Fernando Rey Daluz

Всички изображения са заснети със следното оборудване