Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Социални мрежи и лайфстайл

Едва ли има някой, който не иска да научи как да подобри своя Instagram, така че снимките и профилът да изпъкнат на фона на останалите. Olympus PEN е препълнен с опции, които правят създаването и качването на снимки в Instagram възможно най-лесно, така че ето няколко топ съвета!

Запазване на цветовата тема

Въпреки че е важно всяка отделна снимка да бъде страхотна, цялостният изглед на вашата решетка в Instagram също е ключов. Наличието на една централна цветова тема, обща за всичките ви снимки, е чудесен начин да унифицирате своя фийд, например, може всичките ви снимки да са в бялата/студената гама или пък фийдът ви да е по-топло нюансиран, с преобладаващи оттенъци на оранжевото и жълтото. Можете предварително да зададете на вашия Olympus PEN при снимане автоматично да тонира изображенията в топли и в малко по-хладни тонове. Натиснете MENU – COG ICON – SCROLL DOWN TO F – WB AUTO. Тук може да настроите Keep Warm Colour (Запазване на топлия цвят) на OFF (ИЗКЛ.) или ON (ВКЛ.).

Помислете за съотношението широчина-височина на снимките

За да има последователност във вашия фийд, най-добре заснемайте всичките си снимки в едно и също съотношение. Olympus PEN ви позволява да снимате в каквото съотношение пожелаете, включително квадрат 1:1, така че може да кадрирате перфектно, без нужда по-късно да изрязвате квадрат, което доста улеснява нещата. Можете да регулирате съотношението в Super Control Menu (Меню за суперуправление). Натиснете OK и ще го видите по средата вдясно. Имате избор между 4:3, 16:9, 3:2, 1:1 и 3:4.
Имайте предвид, че ако снимате в съотношение 4:3 или 3:4, ще трябва леко да изрежете изображението, за да пасне на портретното съотношение на Instagram, което е 5:4, затова не забравяйте да предвидите пространство, което можете спокойно да изрежете, след като сте заснели изображението.
Използвайте подвижния екран на Olympus PEN

Една от брилянтните функции на Olympus PEN е подвижният екран, който определено може да улесни живота ви. Ако сте от творците на флатлей, тогава използването на подвижния екран, насочен към вас, ще ви помогне да постигнете перфектния кадър отгоре, без да се налага да протягате врата си извън кадъра, за да видите екрана.Обръщането на екрана навън към вас и изтеглянето му нагоре по рамката също ще ви е от полза, ако ви е тръпка да снимате ресторантска храна. Можете да вдигнете фотоапарата високо над себе си и с лекота да кадрирате вечерята си на екрана.Обръщането на екрана нагоре пък е перфектно, за да „заковете“ онези кадри долу в ниското. Независимо дали става дума за съвършената снимка на обувки или за улична сцена от настилката, с подвижния екран не е необходимо да сте толкова ниско, колкото е фотоапаратът, за да кадрирате перфектно.Подвижният екран се изтегля надолу изцяло и така става идеален, ако искате да направите селфи за фийда си. Освен че в режим AUTO разполагате с опция Е-Портрет, която помага за изглаждане на тена на кожата, благодарение на сензорния екран на Olympus PEN, можете да докоснете бутона на спусъка, а фотоапаратът заснема кадъра чак след 2 секунди, като ви дава предостатъчно време да се нагласите за перфектен кадър.

Овладейте изкуството на решетката

Една полезна функция на Olympus PEN, която ще ви помогне при снимките за Instagram, е Framing Grid (Рамкираща решетка). Открийте я, като натиснете MENU-COGS – MENU C1 – DISPLAYED GRID. Ако фийдът ви е изцяло симетричен, първото оформление в решетка ще ви помогне да го заснемете перфектно, а ако изображенията във вашия фийд винаги имат тематичен надпис в центъра, то вариантите за решетка 4 или 5 ще ви помогнат да „заковете“ това. Вариант за решетка номер 6, който представлява две линии отгоре и отдолу, е наистина много удобен, ако снимате пейзажи, защото с него може да държите хоризонта прав. Помислете дали да не преминете към рамкираща решетка и вижте дали това няма да ви помогне да заснемете мечтания Insta кадър.

Прехвърляйте снимките през Wi-Fi директно към телефона си

Най-добрата функция на Olympus PEN изглежда е вградената Wi-Fi връзка. С помощта на приложението Olympus OI.Share можете да свържете Olympus PEN с телефона си и бързо да прехвърлите изображенията, които току-що сте заснели, а след това да ги качите директно в Instagram. Изберете опцията „Импортиране на снимки“ и ще можете да разгледате всички снимки, които сте направили, след което с „Импортиране“ запишете снимките в телефона си, за да ги споделите директно в Instagram – толкова е лесно!
Показахме ви едва няколко от многото начини, по които може да използвате малка част от функциите на Olympus PEN, за да подобрите своя Instagram профил, и – което е най-важното – бързо и лесно да споделяте най-добрите си кадри с приложението.Продължавайте да ни следите за още съвети и трикове за Olympus PEN.

Автор и фотограф: Debs Stubbington

Галерия

Всички изображения са заснети със следното оборудване