Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Природа и диви животни

Обичам обективите Olympus M.Zuiko PRO! Когато държиш в ръка Olympus M.Zuiko PRO, усещаш че това е първокласен продукт. Olympus M.Zuiko PRO притежават всичко, което ти е нужно - изключително качествена оптика, бърз и прецизен автофокус, супер механика. Корпусът и байонетът са направени от метал и са здраво защитени от прах, вода и замръзване. Комбинацията с камера ОМ-D е убийствено добра.

Да вземем например M.Zuiko 40-150mm F2.8 PRO. Има ли друг производител, направил такъв интересен сенник? Не мисля! При другите обективи трябва да свалите сенника, да го обърнете и тогава да го сложите отново, за да започнете да снимате. Всичко, което трябва да направите тук, е да го завъртите леко наляво/надясно, за да го изтеглите/приберете, без да го сваляте от обектива. Това си е магия!

Преминаването от автофокус към ръчен фокус също става като с магия - просто местите гривната напред - назад в зависимост от желанието си. Теглото на обектива също е голямо предимство. Размерът на сензора позволява на обективите да са малки, леки и едновременно с това бързи.

5-осевата стабилизация, вградена в тялото на апарата, плюс тази в обективите прави възможно снимането от ръка за време дори над 2 сек. Ето това наистина отличава ОМ-D - тази комбинация на стабилизация и бърз затвор е наистина уникална за бранша. Автофокусът работи брилянтно дори и на тъмно.

Попитах мой добър приятел какво мисли за обективите Olympus M.Zuiko PRO и той сподели: “Когато купих първия си PRO обектив М.Zuiko 7-14mm F2.8 PRO през 2017г., той ми отвори много нови за мен врати във фотографията. Най-вече заради изключително високото техническо ниво, с което измества границите на онова, което до вчера сме считали за невъзможно. Широкото фокусно разстояние и добрата светлосила правят кадрите уникални и с детайл по целия размер, а обектива - подходящ за всякакви задачи. Мога да го ползвам за пътувания и приключения в екстремно време, както и за сериозни професионални ангажименти.”

Искам да завържа с този цитат:“Тъплата е готова да аплодира фойерверките, но не и изгрева.” – Friedrich Hebbel

Автор и фотограф: Hayrettin Bilgin

Галерия

Всички изображения са заснети със следното оборудване