Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

В града и на път

Този набор от разнообразни снимки в толкова различни условия и настройки e постигнат само с една камера - OM-D E-M1X и два обектива - M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO и M.Zuiko Digital ED 7-14mm F2.8 PRO, събрани в една малка чанта. Ето каква мобилна и гъвкава система е Olympus.

Дискретният размер на обективите и малките тела позволяват бързи улични снимки без неудобни моменти и погледи. Невероятната стабилизация на изображението го прави още по-лесно - нямате нужда от стативи или моноподи. Системата е защитена от влага и студ и това позволява на фотографа да продължи снимането независимо от промяната на атмосферните условия. Това е особено полезно, когато не разполагате с много време.

През първия ден аз и Вася Баду - моя приятелка актриса, се разходихме по най-извесните туристически места и по няколко малки улички. Времето беше слънчево и прекрасно.

През втория ден, обаче, точно както бе предвидено, времето беше дъждовно и мрачно. Скрихме се на сухо сутринта, но нямаше изгледи за подобрение, затова решихме смело да излезем и това беше възможност да тествам новата камера. OM-D E-M1Х не ме изненада. Както очаквах, с него можете да направите най-невероятните снимки в мрачно време, докато ръцете ви треперят от студ под проливния дъжд.

По залез всичко стана синьо. Изживявахме невероятната и известна „Синя Прага“. И въпреки тъмнината около нас, все още не ми бяха нужни статив или монопод. Мощната система за стабилизация позволява перфектни снимки от ръка с 1 или дори 5 секунди и с 50 мегапиксела при тези скорости на затвора! Това беше истинско свидетелство за силата, мобилността и гъвкавостта на системата.

Автор и фотограф: George Marinakis

Всички изображения са заснети със следното оборудване