Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

В града и на път

През 2003г., когато за първи път взех в ръка Оlympus Camedia, не съм си и представял за какво пътуване ще става дума. Нагоре, надолу, смяна на стила, промяна в разбиранията ми за фотография, множество погрешни движения и нещо добро от време на време. Само едно не се промени. И това беше и е ....Olympus.
В началото бях любопитен, после бях привлечен от добрите хора в Olympus, които винаги бяха готови да помогнат, а сега вече съм дълбоко обсебен от качеството на техниката, която никога не ме предаде.

Занимавам се с документалистика, но често си позволявам да прескачам към сюрреалното и към абстрактното във фотографията. Обичам да снимам концерти, представления, сватби, пейзажи сред природата и в града. Всичко, което не изисква намесата ми в сцената. Обичам спонтанните събития и моменти.
Заради стила ми на снимане понякога ползвам боке. Харесвам бокето, но когато снимам, не мисля за него, а се опитвам да ползвам възможно най-бързата скорост на затвора при възможно най-ниско ISO и F-stop. В този случай бокето е просто резултат. Разбира се, разликата в разстоянието до обекта е от особено значение за бокето. Обичам да снимам нощем на светлината на уличните лампи например.
Често снимам хора по време на парти, на концерт или сватби. така че винаги трябва да се справям с наличната светлина.
Напоследък съм се пристрастил към 17mm, което е чудесна дължина за пейзажи. С 25mm и 45mm снимам, когато имам хора или за street и отново на слабо осветление. Изключително приятно съм изненадан от рязкостта, бързия фокус и нежното боке на тези 3 обектива.

Не съм техничар и не обичам да навлизам в дълбоки рецензии, но невероятните детайли в снимките и отличното качество, са нещото, което поставя усмивка на лицето ми. Наскоро ме питаха за съвети относно тези обективи. Единственият ми съвет е - вземайте ги и започвайте да снимате. Няма как да сгрешите. И съм напълно сериозен. Тези обективи са фантастични!

Автор и фотограф: Silvijo Selman

Всички изображения са заснети със следното оборудване