Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Защо E-M1X?

Фокус върху нуждите на професионалистите

Като перфектен отговор на изискванията на истинските професионалисти, E-M1X дава абсолютната сигурност и надеждност, която всеки PRO фотограф очаква - с подобрен контрол, ергономичност и стабилност при снимане. Тази усъвършенствана система е плод на множество иновативни технологии и функционалности, издигащи играта на ново ниво.

Образцова надеждност и мобилност

 • ВОДА
 • ЛЕД
 • ПЯСЪК

Свобода без компромиси

Където и да Ви отведе Вашият ангажимент - на сафари за диви животни, на спортно събитие или в студио, E-M1X има професионалните характеристики да се погрижи за всички задачи, за всеки стил на снимане и във всякакви условия и време.

Вграден вертикален грип

Дава Ви всичко, от което имате нужда! Е-M1X е с вграден вертикален грип, чийто дизайн е същият като на хоризонталния грип, така че фотографът може да се възползва от едни и същи интуитивни движения на ръката в портретен и в пейзажен режим на снимане. И понеже е с две батерии, камерата е идеална за дълго и продължително снимане.

Най-добрата в света стабилизация (IS)

Инженерите на Olympus изведоха стабилизацията (IS) още една стъпка напред с представянето на новоразработен жироскопичен сензор. Той доставя прецизността, от която се нуждае E-M1X, за резултати, непостижими за друга камера. Тази технология прави възможна компенсацията до 7.5 стъпки на скоростта на заснемане, което елиминира нуждата от статив и дава възможност за снимане от ръка.

(Според CIPA стандарт, в сравнение със системни фотоапарати, E-M1X с обектив M.Zuiko Digital ED 12–100mm F4.0 IS PRO, към 1/2019г.)

Най-добрата в света влагозащита

Благодарение на подобрената влагозащита на E-M1X, професионалните фотографи могат да работят при всякакви условия без притеснение - под дъжда, в сняг или на пясък. Сега вече и с допълнителна защита за SD слота за карти и всички останали отделения, както и на портовете за кабела за дистанционно управление, микрофона и слушалките.

(Според стандарт IEC 60529, заедно с влагозащитените обективи M.Zuiko, към 1/2019г.)

Haptic бутони и подобрена ергономия

Специално проектираните височина, форма и характеристики на всеки индивидуален бутон и диск означават, че Вие лесно ще усетите тези, от които имате нужда, за да се концентрирате върху снимането през визьора. Оформлението и усещането на бутоните тук е значително подобрено, защото по-добрата ергономия е особено необходима при продължително снимане.

Най-добрият Supersonic Wave Filter (SSWF)

Най-доброто в класа стана още по-добро! Подобреният SSWF предлага по-високо ниво на надеждност, когато сменяте обективи. Мръсотията и прахта имат още по-малък шанс да съсипят Вашите снимки и техника.

Дълъг живот на затвора

След подлагане на строги тестове, пердето на затвора на E-M1X показа върхов резултат от 400,000 сработвания.

2 слота за SD card

С два UHS-II слота винаги може да сте сигурни, че камерата има еднаква производителност, дори и едната карта да е пълна. Професионалистите могат да запазват снимките си и на двата слота и винаги да имат бекъп, така че нито един кадър да не бъде изгубен.

USB зареждане

E-M1X е първият фотоапарат Olympus, който поддържа USB зареждане до 100 вата. Това Ви прави независими от източници на захранване и имате опцията да зареждате камерата, използвайки външна батерия тип powerbank. Можете да зареждате едновременно и двете батерии и то само за два часа.

Дълъг живот на батерията

До 2,580

Енергията на двете батерии дава на фотографите до 2,580 изображения преди да има нужда от зареждане, което е перфектно за дълги периоди на снимки и за ангажименти в отдалечени райони.

"За екшън фотография се нуждая от здрав, лек, портативен, висококачествен и бърз апарат, какъвто е OM-D E-M1X."

Fernando Marmolejo
Olympus Visionary, Испания

Вижте видеото

Новоразработен автофокус

Прецизност с правилната функция

Автофокусната система (AF) на OM-D беше изцяло преработена заради новия E-M1X. От допълнителни автофокусни точки за различни режими на снимане, до съвсем нов алгоритъм, така че този апарат да даде възможност на фотографа да се концентрира изцяло върху композицията.

AF с интелигентно разпознаване на обекта

Идеално за wildlife и фотография сред природата. Интелигентният AF за откриване на обект открива конкретни обекти за точно фокусиране и проследяване. С фърмуер 2.0 вече имате и AF за птици. Той открива окото на птицата и непрекъснато фокусира върху него, за да може Вие да се концентрирате върху композицията и рамкирането.

AF лимит при ниска интензивност

С компенсация до –6 EV стъпки, тази функция Ви освобождава от притесненията при снимане на слаба светлина. Чувствителният AF се представя чудесно и прецизно дори и в тъмнина. (С обектив М.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 Pro в режим S-AF, ISO 100)

(С обектив M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 Pro в режим S-AF, ISO 100)

Мултиселектор (джойстик)

Джойстик има и върху двата грипа и е толкова интуитивен, че прави смяната на AF зони по време на серийно снимане или запис на видео изключително бърза и лесна, дори и докато гледате през визьора.

AF Tаргет режим

Единичен AF / Малка AF точка

Решетката е идеална за заснемане на малки обекти във всякави сцени. Малката AF точка се използва за прецизно и лесно фокусиране при макро фотография.

Група от 5 точки

Този AF режим е създаден за такива спортни събития, при които има група от хора и целта е да има средна по големина зона на фокус, докато обектът е в движение.

Група от 9 точки

За по-големи движещи се обекти или за спорт и събития, при които фокусът е върху по-голям участък от 9 точки.

Група от 25 точки

За всякакви обекти или сцени, за които всичките 121 точки са прекалено много.

121 точки

Включването на всичките автофокусни точки дават възможност на фотографа за улавяне на бързи сцени, особено когато група обекти се движи из целия кадър.

Мое меню

Настройвате менюто според личните си предпочитания и с най-често ползваните функции (до 35), така че винаги да сте готови за снимка без никакво суетене. Визуалният изглед на менюто е специално разработен заедно с професионални фотографи.

Pro Capture

 • Моментът, който желаете да заснемете

  Тази функция е насочена специално към екшън фотографите. С Pro Capture започвате да записвате кадри (до 35 в пълна резолюция в RAW), преди да сте натиснали спусъка докрай. Така си гарантирате, че сте хванали точния момент и то с високо качество.

High Res Shot от ръка

Проектиран специално за фотографите, които не искат да са ограничени от употребата на статив, или за местата, на които стативи не са разрешени. С тази функция можете да създадете единично изображение с висока резолюция от 50 Мп без никакви следи от размазване, причинено от трепване на ръцете.

Live ND

С Live ND фотографите могат да се възползват от по-бавни скорости на затвора, без да използват скъпи допълнителни филтри. Кадърът може да бъде прегледан във визьора и ефектът да се редактира още преди заснемане.

Система от сензори за средата

На практика тези сензори са идеални за фотографи, които искат да имат пълна информация за средата за по-ефективно управление на изображенията. E-M1X може да записва локация, време, надморска височина, посока.

Wi-Fi

Възползвайте се от ефекта на tethering снимането, без да сте вързани с кабел. Wi-Fi връзката ще Ви позволи да прехвърляте безжично Вашите снимки от E-M1X към компютър. Това дава безценна свобода, особено когато снимате в студио.

"Професионалистите винаги са в търсене на камера с ултрависока производителност, която дава желания резултат при бързи серии със супер бърз автофокус, както и огромно разнообразие на професионални обективи. Аз намерих това с E-M1X."

Laurent Vu
Olympus Visionary, Франция

Вижте видеото
 • Фърмуер ъпдейт 2.0

Повишете фотографските си умения

Изтеглете най-новата актуализация на фърмуера за Вашия E-M1X и открийте как новите ключови функции Ви позволяват да подобрите фотографията си.

 • AF за откриване на птици

  Идеална за улавяне на птици по време на полет или почивка, тази функция Ви позволява да се съсредоточите върху птиците, дори ако те са скрити в храст или гора - което прави снимането им от ръка по-лесно. AF разпознава окото на важната за Вас птица и непрекъснато фокусира върху него. Ако окото не бъде открито, камерата следи главата или тялото. AF за откриване на птици също работи в режим Pro Capture и всички обективи M.Zuikо Digital.

 • Video RAW data output и подобрена стабилизация

  С тези най-нови функции можете да подобрите и видеографията си. Фърмуерът 2.0 поддържа извеждане на видео RAW данни към външен записващ монитор Atomos Ninja V чрез HDMI - като Ви осигурява професионална постпродукция. Изходът е във 12-битов 4K 24/25/30P или Cinema 4K 24P формат. И няма нужда от гимбал при използване на външния монитор, благодарение на подобрената стабилизация в E-M1X за снимане от ръка.

 • Индикатор за фокуса

  Опцията за ръчно фокусиране отваря свят на творчество, а индикаторът за фокус Ви дава необходимата информация. Докато въртите фокусния пръстен, функцията за индикация на фокуса Ви позволява лесно да откривате посоката на фокусиране и приблизителната позиция на фокуса. Информацията се показва ясно на монитора на E-M1X.

Невероятно видео

Животът не е само от статични кадри

В добавка към висококачествените професионални снимки, E-M1X е майстор и във видео заснемането. Апаратът предлага всички екстри, желани от видеографите.

C4K Movie

С висококачествения C4K (4096 x 2160) видео формат, видеографите разполагат не само с най-високия стандарт за видео заснемане, но също така и с гъвкавост при пост обработката.

Full HD Ultra HD (4K) С4К

Най-добрата в света стабилизация (IS)

Движещите се обекти изискват гъвкава стабилизираща система (IS), която настройва компенсацията в хармония с движението на апарата. E-M1X е първият в света фотоапарат, който дава тази гъвкавост и свобода за видеографите и то на качествено ниво, което никой друг на пазара към момента не може да предостави.

(Според CIPA стандарт, сравнен със системни фотоапарати, E-M1X с обектив M.Zuiko Digital ED 12–100mm F4.0 IS PRO, към 1/2019г.)

Най-добрата в света влагозащита

E-M1X е напълно защитен от лошото време - дъжд, ниски температури, прашен въздух. Благодарение на допълнителната защита на буксите за кабела за дистанционно управление, за микрофона и слушалките, нуждата от досадни дъждобрани за апарата е напълно елиминирана.

(Според стандарт IEC 60529, заедно с влагозащитените обективи M.Zuiko, към 1/2019г.)

OM400-log

За да противодейства на променящите се светлинни условия при типично снимане на документален филм или природа, E-M1X разполага със запис в LOG профил. OM400-log записва видео без загуба на детайл в сенките или в изгорелите светли участъци и дава по-голяма свобода за креативна редакция чрез грейдинг на цветовете.

Висока скорост 120 к./сек.

Налична при запис във Full HD, тази функция осигурява по-кинематографски филми с усещане за slow-motion. Движенията на обекта могат да бъдат забавяни, за да се добави динамика във филма.

"С качеството на изображенията, с начина, по който се усеща, с неговата стабилизация, която е наистина голяма и ключова функция, E-M1X ми позволява да се освободя от мисълта как да използвам апарата и мога да се концентрирам изцяло върху това как да си наглася кадъра."

Janne Amunét
Olympus Visionary, Финландия

Вижте видеото

Вижте повече за E-M1X

Сравнете

Разгледайте PRO обективите

Вижте още

Гаранция

Вижте още
Може също да проявите интерес към
 • test-and-wow

  Тествайте сега

  Разгледайте нашите фотоапарати и намерете магазин.

  Виж повече
   
   
  test-and-wow

  Тествайте сега

  Разгледайте нашите фотоапарати и намерете магазин.

  Виж повече
   
   
 • storelocator

  Откъде да купя

  Или може би държите на личния контакт с продавача? Тогава потърсете най-близкия до Вас OM Digital Solutions дилър, независимо в коя част на света се намирате.

  Намерете магазин
   
   
 • cart

  Купете онлайн

  Възползвайте се от лесното и удобно пазаруване "24/7" – купете сега Вашия нов OLYMPUS продукт от нашия онлайн магазин.

  Купете онлайн
   
   

MyOLYMPUS бюлетин

Научавайте първи всички новини и трупайте опит с OM Digital Solutions.

Поддръжка

Изберете от списъка по-долу темата, която Ви интересува.