Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

 

OM-D E-M1 Mark III
NO LIMITS. BREAK FREE.

Защо E-M1 Mark III?

Снимане от ръка

Супер компактен дизайн, съчетан с безкомпромисно качество на изображението при всякакви условия. Това прави E-M1 Mark III изключителен инструмент за постигане на спиращи дъха резултати. Издигнете нивото на фотографията си на нови професионални височини - от природата и пейзажа до нощните снимки и видеоклиповете. Без разочарования!

Портативност за професионалисти

Спиращи дъха снимки с малка камера

OM-D E-M1 Mark III е професионална камера за запечатване на висококачествени изображения, лека и компактна и работи във всякакви условия.

Забележителен комфорт

Наполовина на размер и тегло*

Свобода на движенията
Със своя компактен дизайн и малко тегло, E-M1 Mark III и обективите M.Zuiko Digital ще Ви позволят да се концентрирате напълно и само върху снимането. По време на задания навън на тежък терен и лоши условия, ще се справяте с лекота и лесно ще изкачвате склоновете, за да подберете най-доброто място за снимки.

*Към февруари 2020г. сред камерите със сменяема оптика.

По-дълго снимане с по-малко напрежение
При снимане от ръка, лекото тегло на системата E-M1 Mark III с обектив M.Zuiko Digital гарантира, че ще изпитвате по-малко напрежение и умора. Освен това този комплект се вмества перфектно в малка или средна фото раница, а това е от значение при пътувания със самолет.

Чудесен грип
Грипът за E-M1 Mark III Ви осигурява по-стабилен захват и по-сигурно управление, особено важно за снимки от ръка или при използване на дългофокусни телеобективи. Цялостният дизайн е ергономичен и интуитивен, с лесен достъп до бутоните, до мултиселектора и ринговете за управление.

*Най-ефективната в света стабилизация

5-осева стабилизация, вградена в тялото
Перфектна за ясни снимки от ръка и за нощни сцени. При E-M1 Mark III тя осигурява до 7.0 стъпки компенсация на скоростта на затвора или до 7,5 стъпки при Sync IS, когато се ползват съвместими обективи.**

*Към февруари 2020г. сред камерите със сменяема оптика.

**7,0 стъпки с M.Zuiko Digital ED 12‒40mm F4 PRO при фокусно разстояние от 40 mm (35mm еквивалент: 80mm); 7.5 стъпки с M.Zuiko Digital ED 12‒100mm F4 PRO при фокусно разстояние 100 mm (35mm еквивалент: 200mm), полуспусък изкл., честота на кадъра: висока. И двете отговарят на стандартите на CIPA, при корекция по 2 оси (yaw & pitch).

Без стабилизация на изображенията

Със стабилизация на изображенията

Изключителен детайл
5-осевата стабилизация Ви осигурява ясно качество на изображението по време на снимки от ръка при ниски ISO стойности - например при лошо осветление или през нощта. Тази компенсация дори прави възможно „ръчно заснемане за 4 секунди”** без статив.

*Към февруари 2020г. сред камерите със сменяема оптика.

**Според тестове на Olympus.

Чисти и резки изображения

TruePic IX процесор
За да реализира набор от функции за снимане, E-M1 Mark III разполага с най-новия процесор за изображения: TruePic IX. Handheld High Res Shot, Live ND, Starry Sky AF и др. вече са възможни само с един ефективен процесор. За да постигне същата висока производителност, E-M1X разполага с два процесора TruePic VIII.

20M Live MOS сензор
20MP MOS сензорът в съчетание с TruePic IX осигуряват изображения от най-висок клас с помощта на високата оптична производителност на обективите M.Zuiko Digital Pro. Антирефлексното покритие на сензора намалява изгарянето и нежеланите ефекти и гарантира богати изображения с ясни детайли.

Голям набор обективи M.Zuiko Digital
С повече от 20 обектива M.Zuiko Digital, от които можете да избирате, имате поне по един за всяко задание. От супер увеличение до прайм, от рибешко око до ултра-телефото. Усъвършенстваните технологии на обективите гарантират изображения с висока разделителна способност за широк спектър задачи.

Висока резолюция

High Res Shot от ръка
Проектирана за места, където не е възможно или не е удобно да се ползва статив, тази функция осигурява ясни изображения и по-голяма устойчивост на шум благодарение на композиция с висока разделителна способност от 50MP. Кадърът се изработва от 16 изображения и е идеален за пейзажна фотография, където са нужни остри детайли.

Свалете примерен High Res Shot

Как се създава High Res Shot от ръка
При снимане от ръка понякога се случва минимално движение. За да се осигурят ясни и резки резултати, това движение се използва за генериране на единична снимка с висока разделителна способност, еквивалентна на такава, заснета с 50MP сензор.

High Res Shot

High Res Shot със статив
Специално при пейзажната фотография тази функция генерира единичен кадър с висока разделителна способност, равен на такъв, заснет с 80MP сензор. Сензорът за изображение на E-M1 Mark III се мести на стъпки през 0,5 пиксела, за да заснеме 8 изображения, които след това се комбинират. В същото време артефакти като буйно течаща вода се потискат.

Свалете примерен High Res Shot

Live ND

Спестете място и тегло. Вграденият Live ND дава възможност за ефектни кадри с дълга експозиция при ярки условия, без да е необходим външен филтър. Нивото може да бъде избрано, от ND2 (стъпка 1 EV) до ND32 (5 EV стъпки), а ефектът от скоростта на затвора може да се види на живо във визьора или на монитора преди заснемане.

Tom Ormerod
Olympus Visionary , Великобритания

“Слънцето точно залязваше и краищата на облаците бяха красиво осветени, когато светлините в целия град започнаха да светят. Използвах Handheld High Res Shot режим, за да заснема всички детайли на сцената.”

Вижте видеото

Абсолютна надеждност

Пълна свобода

За да отговори на нуждите на професионалните фотографи, E-M1 Mark III е със здрав корпус от магнезиева сплав, устойчив на атмосферни влияния, и с реномираната защита от прах.

Работа във всякакви условия

Влагозащитена конструкция
Снимайте във всякакви климатични условия и околна среда, без да има нужда от допълнително покритие и защита за техниката. Концентрирайте се върху снимането! E-M1 Mark III е с IPX1 прахоустойчив и влагозащитен корпус, който също така е устойчив на замръзване до –10° C. Конструкция, която ще бъде оценена високо от професионалните фотографи.*

*Ползвайте влагозащитени обективи M.Zuiko Digital.

Магнезиево-алуминиево тяло
Благодарение на здравата конструкция от магнезиево-алуминиева сплав и усъвършенстваното уплътнение, E-M1 Mark III е изключително издръжлив, а в същото време и много лек. Това Ви дава повече свобода за работа в сурови условия и терен.

Дълъг живот на затвора
E-M1 Mark III ще отговори на изискванията на професионалните фотографи, които са много продуктивни в търсене на перфектния кадър. Затворът на тази камера е проектиран за 400 000 активации.*

*Според тестове на Olympus.

Бързо зареждане през USB

Ако сте в движение или заданието Ви е отвело на отдалечени и студени места, просто свържете банка за захранване (powerbank) към Вашия E-M1 Mark III. Ще заредите батерията само за два часа благодарение на максимално захранване от 45W и ще продължите да снимате.*

*Необходима е 2. 9V 3A, 15V 2A или 15V 3A изходяща мощ. Зареждането е възможно само при изключена камера.

Кадри без прах и петна

Сменяйте обективи без притеснения. SSWF на E-M1 Mark III ще Ви позволи да забравите за петната върху изображенията, причинени от мръсотия или прах по сензора. Това е така, защото този ултразвуков вълнов филтър вибрира изключително бързо и премахва моментално фините частици. Olympus е пионер в тази система за намаляване на праха и тук е включено и специалното прахоустойчиво покритие, направено за E-M1X.

PRO ниво на менюто на дисплея

Мое меню
Персонализирането и бързият достъп до желаните от Вас настройки ще направи E-M1 Mark III Ваш най-желан инструмент за фотография. Запазете най-често използваните настройки - до 35 - в Моето меню. Просто натиснете бутона Movie, за да се регистрирате, за да премахнете или сортирате елемент от Моето меню/My Menu.

Персонализирани режими
Потребителският интерфейс Ви дава лесен и бърз достъп до четири персонализирани режима. Всеки режим - от C1 до C4 - Ви позволява да съхранявате любима настройка в зависимост от най-често ползваната от Вас сцена/ситуация или от Вашите предпочитания и стил на снимане.

Оптимизиране на контрол панела
С E-M1 Mark III имате най-висока степен на контрол върху Вашите фотографии. Контролният панел на задния монитор Ви позволява да проверите най-съществените настройки на камерата с един поглед.

LV подсилване
Настройте яркостта на дисплея за Live View (LV) спрямо условията и ситуацията. Това улеснява преглеждането на обекта при сцени на тъмно, например нощем, докато снимате звездите. Включване / изключване на LV Boost може да бъде присвоено на бутон Fn на E-M1 Mark III, а настройките се променят чрез завъртане на ринга, докато натискате бутона.

Управление на кадрите и бек-ъп

Бърза селекция на кадри
За да изберете бързо няколко изображения едновременно, просто завъртете ринга, докато натискате бутона Movie. Така ще можете да споделяте, организирате и изтривате изображения много по-ефективно.

2 слота за SD card
Абсолютната надеждност означава да имате висок капацитет за снимане. С два слота за памет карта - един UHS-II и един UHS-I - E-M1 Mark III продължава да осигурява висока производителност, дори когато една карта се напълни. Това Ви позволява също да записвате и на двете карти и винаги да имате резервно копие.

Geraint Radford
Olympus Visionary , Великобритания

“Работата от толкова близко разстояние дава много ограничена дълбочина на полето. Така че настроих моя E-M1 Mark III да фокусира и "да стакне" 9 кадъра. Резултатът е с много повече дълбочина при запазване на размазания фон.”

Вижте видеото

Автофокус на Pro ниво

Представяне без компромиси

Системата за автоматично фокусиране при E-M1 Mark III е допълнително усъвършенствана с AF алгоритъм, който улавя точния момент в точното време - важи също и за движещи се обекти.

121 автофокусни точки

Зоната за автоматично фокусиране покрива 75% по вертикала и 80% по хоризонтала на кадъра т.е. Е-M1 Mark III може да проследява точно движещите се обекти в широк диапазон. Специалното кръстосано оформление на точките позволява да прецизирате точно обекта или сцената и да ги заснемете с рязкост не само в центъра, но и по краищата на изображението.

Ултра бърза серия от кадри

Макс. 18fps AF/AE Tracking
Заснемете точния момент с прецизен автофокус, който перфектно следва обекта по време на серийните снимки с висока скорост. Снимайте с 20,37 Мр и запишете макс. 76* RAW кадъра със скорост 18 fps или запишете в буфера макс. 286* RAW изображения със скорост 10fps. **

*При използване на 32GB SD карта, Silent Sequential L C-AF, скорост на затвора 1/1000 сек., най-широка бленда, изключен приоритет на лицето. Скоростта на снимане спада при ISO 8000 и нагоре.

**В режим L за серийно снимане.

Макс. 60fps AF/AE Lock Sequential Shooting
Тази функция е идеална за фокусиране върху определено място от ултрабързо движещ се обект и за заснемане във висока резолюция на детайли, невидими за човешкото око. Бързото последователно снимане хваща всеки момент от действието при висока скорост от 60 кадъра в секунда.

Мултиселектор

Направете страхотната композиция, която очаквате, благодарение на многопосочния селектор за AF точки. Той Ви позволява бързо да премествате АF зоната, докато гледате във визьора. По време на серийното снимане и по време на запис на видео можете бързо да я преместите според движещия се обект.

АF режими за снимане на нощния небосклон

За астрофотография обикновено се ползва ръчен фокус, но вече е възможен и АF с висока точност. Тази функция става задължителна за всички фотографи, които снимат сериозно звездното небе и сме сигурни, че ще бъде оценена високо.

Еволюционно разпознаване на лице / очи

По-добри портрети
Точността и проследяващата ефективност на автофокуса с приоритет на лице и приоритет на очи са значително подобрени. Благодарение на високата производителност на новия процесор TruePic IX и подобренията в АF алгоритъма, автоматичното откриване и фокусиране е значително доразвито.

За всички портретисти
Идеален както за фрийстайл, така и за студийна фотография, еволюиралата детекция на лице и око проследява дори малки лица с пълна точност - също и в сцени, при които откриването обикновено не е възможно, като при странично положение на главата.

Различни опции за автофокус

Единичен AF / Малка AF точка
За обекти, които изглеждат малки в сцената, решетката за режима Single AF е идеална. Това работи също при макро фотография в режим малка AF точка, където е необходимо много фино фокусиране.

Група от 5 точки
Ако снимате спортни или други бързо движещи се обекти, този режим Ви позволява да се съсредоточите върху средна точка в група хора.

Група от 9 точки
За да увеличите фокусната си област до 9 точки, например при по-големи движещи се обекти или при всякакви събития, изберете този режим.

Група от 25 точки
Колкото повече точки изберете, толкова по-голяма е фокусната зона. Този режим е особено полезен за по-големи и бързо движещи се обекти.

Всички точки
Когато обектът Ви е група, движеща се през цялата сцена, този режим е идеален за бързо заснемане на снимката.

Клъстър дисплей за проследяване на обекта
Идеална за движещи се обекти, тази функция улеснява фокусирането, когато използвате следящ AF с E-M1 Mark III. Групата от AF точки се движи заедно с обекта, като Ви позволява да потвърдите, че обектът винаги е на фокус. E-M1 Mark III също така Ви предоставя Super Spot AF за макро снимане и Focus Peaking за улеснение при ръчно фокусиране.

Допълнителни функции

AF Target режим (персонализиран)
Персонализирайте AF Target зоната, за да отговаря на поведението на Вашия обект. Изберете измежду 11 вертикални или хоризонтални точки и от 3 нива на вертикално и хоризонтално движение на AF зоната.

C-AF чувствителност

-2

-1

0

1

2

Поддържа фокуса върху основната тема, докато други обекти се движат пред нея.

Стандартно (препоръчително)
Най-добрите настройки за широк спектър обекти.

Допълнително подобрение при автофокусиране на движещи се обекти, които бързо сменят посоката.

C-AF чувствителност

Със закъснение

Бърз

АF отговор

Стабилно

Непостоянно

Настройки на C-AF чувствителността
За да повишите ефективността при поддържане на фокус, можете да избирате от пет нива на чувствителност при проследяване, които да съответстват на обекта или сцената.

Ограничител на AF
Осигурявайки най-бързо изпълнение на автофокуса, AF ограничителят Ви позволява да ограничите обхвата на автофокус, за да предотвратите фокусирането на E-M1 Mark III върху други обекти в сцената. Могат да бъдат зададени до три оперативни диапазона на автофокус ​​и също можете да му зададете персонализирано управление за незабавно активиране и деактивиране.

Вертикално и хоризонтално персонализиране на автофокуса
Можете да зададете опции за режим AF Target и позиции на AF зона по хоризонтала и по вертикала. За по-голям комфорт във вертикално положение добавете допълнителния батериен грип HLD-9, който разполага с всички функционални бутони и контроли.

AF лимит при ниска интензивност
Фокусиране с висока точност на тъмни места или за обекти с нисък контраст, до -6EV * без усилия с тази удобна функция.

*При използване на S-AF, ISO 100 и обектив M.Zuiko Digital Pro F1.2.

Denis Smith
Olympus Visionary, Australia

Направен и за видеографи

Cinema-like видео

В допълнение към блестящите снимки, може да правите и невероятни филми с E-M1 Mark III. Специално проектираната стабилизация работи и при видео и гарантира, че те остават резки и при снимане от ръка.

Вижте видеото

4K от ръка и Cinema 4K видеозапис

Гладко протичащи филми, без каквото и да е разклащане на камерата във всякакви ситуации. Всичко това е възможно заради комбинацията от 5-осевата стабилизация (с изместване на сензора) и електронната стабилизация, предназначена за видео. Това позволява видео заснемане във висока резолюция 4K и Cinema like 4K (4096 x 2160) от ръка без допълнително оборудване.

Full HD Ultra HD (4K) С4К

OM-Log400

Natural

OM-Log400 + Grading

OM-Log400
Насладете се на повече креативна свобода при градиране на цветовете с режим OM-Log400, направен за пост-продукция и редактиране. Осигурява висока степен на свобода по време на снимане, без да се притеснявате от преекспониране, загуба на детайли в тъмни участъци или прегаряне.

Автофокус за видео

Единичен AF / Малка AF точка
За обекти, които изглеждат малки в сцената, решетката за режима Single AF е идеална. Това работи също при макро фотография в режим малка AF точка, където е необходимо много фино фокусиране.

Група от 9 точки
За да увеличите фокусната си област до 9 точки, например при по-големи движещи се обекти или при всякакви събития, изберете този режим.

Група от 25 точки
Колкото повече точки изберете, толкова по-голяма е фокусната зона. Този режим е особено полезен за по-големи и бързо движещи се обекти.

Всички точки
Когато обектът Ви е група, движеща се през цялата сцена, този режим е идеален за бързо заснемане на снимката.

Високоскоростно видео (120fps)

Добавете кинематографична динамика към филма си, като спрете движенията на обекта и придадете на Вашето видео усещане за slow motion. Записът тече във Full HD качество (1920 x 1080).

Връзка с други устройства

Връзка с HDMI монитор
Сериозните видеографи могат да свържат HDMI монитор за автентично видео производство. Поддръжката на 4: 2: 2 позволява по-голям диапазон на корекция на цветовете. Режимът Монитор позволява използването на външен монитор, а режимът Запис Ви позволява записване върху външно записващо устройство.

Висококачествен звукозапис с LS-P4
Ако комбинирате E-M1 Mark III с PCM рекордера LS-P4, ще получите чисто и ясно професионално аудио за Вашите филми. Увеличете звука към източника на звук, като регулирате посоката на микрофона. Тази постановка е идеална за записи сред природата, например призиви на птици.

Brooke Bartleson
Olympus Visionary, USA

Вижте видеото

Специални функции

Pro Capture

 • Натискане на бутона на затвора наполовина - до 35 изображения се съхраняват в буфер. В момента, в който натиснете спусъка докрай, камерата започва да снима в серия.

  Моментът, който желаете да заснемете

Винаги сте подготвени за точния момент. Pro Capture започва да записва кадри - до 35 във формат RAW с пълна разделителна способност - преди бутона да се натисне напълно. Това дава възможност на фотографа да улавя непредвидими моменти с високо качество на изображението по всяко време.

За всякакви снимачни ситуации

Live Composite / Live Bulb / Live Time режими
Тези три функции Ви дават перфектен контрол върху Вашите изображения по време на дълга експозиция. С Live Composite, Live Bulb и Live Time, можете да видите как протича дългото експониране директно върху екрана или във визьора и да завършите кадъра в идеалния според Вас момент.

Focus Stacking и Bracketing
Увеличете дълбочината на полето при макро и пейзажна фотография. Изберете от 3 до 15 снимки, които да използвате за композиране на напълно фокусирано изображение - с Focus Stacking. А с Focus Bracketing можете да запишете до 999 изображения, които след това да се използват с Olympus Workspace за създаване на снимка с още по-детайлен фокус.

Anti-flicker и Flicker Scan
Режимът на снимане срещу трептене намалява ефекта на трептене, което се проявява при изкуствено осветление. E-M1 Mark III може да открие честотата на изкуственото осветление и да активира затвора при максимална яркост, за да изглади неравномерната експозиция и цвят между кадрите.

Корекции на изображението още в апарата

Без Fisheye компенсация

С Fisheye компенсация

Fisheye компенсация
Насладете се на четири обектива, събрани в един. Използвайте M.Zuiko Digital ED 8mm F1.8 Fisheye PRO такъв, какъвто е, или премахнете ефекта „рибешко око“ и използвайте обектива като широкоъгълен обектив с избор на една от три възможни бленди. Ефектът на корекциите може да се види в Live View на монитора или във визьора на E-M1 Mark III.

Без Keystone компенсация

С Keystone компенсация

Keystone компенсация
Снимайте архитектура с прави линии, като получавате същия ефект като снимане с tilt обектив. Ефектите могат да се видят в Live View, докато се прилага трапецовидна компенсация и подобряване на перспективата едновременно по хоризонтала и по вертикала на изображението.

Високоскоростен електронен визьор

Високоскоростен електронен визьор
Високоскоростният EVF е в крак с Вашия бързо движещ се обект в спорта или дивата природа. С максимум 120 кадъра в секунда и минимално време на забавяне 0,005 секунди. Включва оптична симулация (S-OVF), която улеснява проверката на детайлите на обекта, когато снимате контражур или на тъмно.

Сравнете E-M1 Mark III

Сравнете сега

Разгледайте PRO обективите

Вижте още

Удължете гаранцията си

Вижте още

Вижте нашия софтуер

Вижте още

Видео и аудио

Вижте още

Добавете аксесоари

Вижте още
 • test-and-wow

  Тествайте сега

  Разгледайте нашите фотоапарати и намерете магазин.

  Виж повече
   
   
  test-and-wow

  Тествайте сега

  Разгледайте нашите фотоапарати и намерете магазин.

  Виж повече
   
   
 • storelocator

  Откъде да купя

  Или може би държите на личния контакт с продавача? Тогава потърсете най-близкия до Вас OM Digital Solutions дилър, независимо в коя част на света се намирате.

  Намерете магазин
   
   
 • cart

  Купете онлайн

  Възползвайте се от лесното и удобно пазаруване "24/7" – купете сега Вашия нов OLYMPUS продукт от нашия онлайн магазин.

  Купете онлайн
   
   

MyOLYMPUS бюлетин

Научавайте първи всички новини и трупайте опит с OM Digital Solutions.

Поддръжка

Изберете от списъка по-долу темата, която Ви интересува.

Може също да проявите интерес към