Изглежда ползвате Internet Explorer за преглед на страниците. Този браузер не е актуален.
За по-безопасно и бързо преглеждане на страниците, е препоръчително да актуализирате браузера си до някой от следните:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Digital Speech Standard (.dss)

DSS е стандарт за съхраняване на цифров записи за глас, създаден от лидерите в бранша - Olympus, Grundig и Philips.

Подобно съдържание

Целта на този стандарт е да осигури съвместимост при плейбек на записите, направени с различни устройства на водещи производители в бранша. Това дава спокойствие, свобода и по-голям избор на крайния потребител.

Този стандарт (Digital Speech Standard) отговаря на нуждите от високо качество и професионални диктовки и решения в модерното ни цифрово общество. Предлагайки недостижимо аудио качество на записания глас, .dss файловете позволяват висока компресия, намаляване на размера на файла и съответно по-лесен трафик и по-удобно съхранение. Този формат също дава възможност за добавяне на допълнителна информация - име на клиента/пациента, вид документ в заглавие, име на организацията и т.н.

DSS Pro (.ds2) форматът е следващо поколение разработка на стандарта .dss, който поддържа по-добро качество на звука за по-прецизен запис,разпознаване на глас и криптиране на файла с цел защита на секретна информация. Специалната технология за компресия улеснява записите под формата на малки файлове, което е от особено значение при прехвърлянето им по е-мейл за съхранение или транскипция.

За професионалистите форматите .dss и .ds2 са първият избор, когато става дума за стандартизирано и надеждно съхранение на записаната информация.